Хіміко-токсикологічний відділ
Черкаська регіональна державна лабораторія Державної служби України
з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Напрямки діяльності Хіміко-токсикологічний відділу
Об’єкти дослідження: зерно, зернобобові культури; комбікорми, мука тваринного походження, премікси; коренеплоди, соковиті та грубі корми, шрот, макуха; корма для тварин та птиці; продукція тваринного та рослинного походження; питна та річкова вода.


Дослідження
Дослідження проводяться на органолептичні та фізико-хімічні показники; мікологічні показники; пестициди (хлорорганічні, фосфорорганічні, синтетичні піретроїди, карбамати); токсичні елементи (кадмій, свинець, арсен, ртуть, мідь, цинк, олово); мікотоксини (сума афлотоксинів G1, G2, B1, B2; афлатоксин М1, афлатоксин В1; дезоксиніваленол, Т2-токсин, зеареленон); токсичність; залишкова кількість гормональних препаратів.