Бактеріологічний відділ
з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Напрямки діяльності бактеріологічного відділу
В бактеріологічному відділі лабораторії проводяться випробування харчових продуктів, сировини тваринного та рослинного походження, кормів, води класичними еталонними методами за показниками: Vibrio parahaemolyticus, ентеробактерії, патогенні мікроорганізми, в т.ч. сальмонелла, Shigella, Campylobacter, сульфітредукуючі клостридії, коагулопозитивні стафілококки (St. aureus), бактерії роду Протея, дріжджі та плісняві гриби, молочнокислі мікроорганізми, Bacillus cereus, Clostridium Perfringens, ентерококки, Escherichia coli, Listeria monocytogenes, мезофільні аеробні та факультативно-анаеробні мікроорганізми, бактерії групи кишкових паличок



Діагностики захворювань бактеріальної етіології
хвороб тварин, птиці, риб та бджіл
Визначення залишкової кількості антибіотиків мікробіологічним методом у м’ясі та м’ясних продуктах, яйцях та яєчних продуктах, рибі, меді бджолиному, молоці та молочних продуктах, воді, посліді птахів, виділення та ідентифікацію збудників інфекційних хвороб; визначення чутливості мікроорганізмів до антибактеріальних препаратів;
Дослідження патологічного та біологічного матеріалу
Дослідження сперми
Дослідження об’єктів навколишнього середовища, посліду
Санітарно-зоогігієнічні дослідження об’єктів навколишнього середовища
Контроль якості дезінфекції тощо.