Радіологічний відділ


Черкаська регіональна державна лабораторія Державної служби України
з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Основні напрямки роботи радіологічного відділу:


  • Дослідження харчових продуктів, кормів, води тощо на визначення радіонуклідів Cs-137, Sr-90 спектрометричним методом;
  • Вимірювання потужності поглиненої дози зовнішнього гамма-випромінювання в повітрі будинків та приміщень;
  • Вимірювання фізичних факторів: температура, відносна вологість, швидкість руху повітря, освітленість, шум;
  • Визначення питомої активності радіонуклідів по гамма-випромінюванню в деревині та продукції з деревини (Cs-137);
  • Визначення питомої активності радіонуклідів по гамма-випромінюванню в будівельних матеріалах, мінеральній сировині, виробах з порцеляни, фарфору, глини (Ra-226, Th-232, K-40);
  • Бере участь у раундах міжлабораторних порівняльних досліджень з метою зовнішнього контролю якості радіологічних досліджень.